Bevægelse på arbejdspladsen

Vil du gerne blive bedre til at huske at bevæge dig, selvom du sidder på arbejdet foran skærmen i mange timer? Så er du landet det helt rette sted. Her får du nemlig tips og tricks til, hvor du skal starte, og hvordan du får dine kollegaer med på vognen, så I kan motivere og inspirere hinanden undervejs.

Motion er vigtigt

Som bekendt er det generelt vigtigt at motionere, uanset hvor du befinder dig. I den forbindelse er der mange måder, hvorpå du kan få motion inkorporeret på din arbejdsplads. Her sidder de fleste nemlig ofte mange timer i streg foran skærmen. Det kan være hårdt og anstrengende i længden, og mange gange vil du få ledsmerter eller blive øm i kroppen, fordi kroppen simpelthen trænger til bevægelse. Motion vil desuden mindske sygedage, da motion gør underværker for krop og sind.

Du kan for eksempel starte med at investere i en kontorcykel til dig selv og eventuelt også dine kollegaer, hvis de også ønsker mere aktivitet i hverdagene. En kontorcykel er god, fordi den kan skubbes ind under et skrivebord, så du samtidig kan sidde foran skærmen og arbejde, mens du cykler.

Cyklen kan således altid stå nær skrivebordet, så du hurtigt kan skifte den ergonomiske kontorstol ud med en moderne kontorcykel, så du kan cykle rundt og rundt og på den måde stimulere blodcirkulationen. Især cyklingen er en god aktivitet, da du samtidig får forbrændt en del kalorier, alt imens det iltede blod holder din hjerne i gang og sikrer en høj effektivitet.

Andre spændende aktiviteter

Foruden kontorcyklen findes der også en række andre måder, hvorpå du kan aktivere dig selv i løbet af en lang arbejdsdag. Du kan for eksempel tage en kollega under armen til en walk and talk i pauserne eller som en alternativ måde at holde et møde på. I stedet for at sidde på hver jeres stol med en kop kaffe kan I går en tur i området og tale om det, der skal drøftes.

Desuden kan du med fordel sørge for at stå op, hvis du for eksempel har et hæve-sænke-bord. Når du rejser dig op, stimulerer du nemlig blodcirkulationen og får gang i benene. Derudover kan du med fordel hente vand eller kaffe andre steder end blot lige ved siden af din kontorplads, så du også på den måde sørger for at være i bevægelse i løbet af dagen.