Derfor er det vigtigt at have et godt antivirusprogram

Antivirus program

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der i dag er en større risiko for, at ender med at få en virus på sin PC, end det var for ganske få år siden.

I dag bliver computere brugt af alt og alle, og derfor kan man med en virus også ramme et stort antal personer. Det er der naturligvis folk, der forsøger at udnytte, og derfor er det vigtigt, at man beskytter sin computer mod at blive inficeret med en virus.

Der er dog flere gode grunde til, hvorfor du skal sørge for at beskytte din PC mod virus, for der findes nemlig forskellige typer malware, som kan ramme din PC – og det er desværre ikke dem alle, du selv opdager.

Undgå at blive bombarderet med reklamer

Du har næppe lyst til at blive bombarderet mere med reklamer, end du gør i forvejen, når du surfer rundt på nettet. Faktum er dog, at du kan ende med at blive dette, hvis din PC bliver ramt af såkaldt adware.

Det er en form for malware, der er udviklet med det formål at bombardere dig med reklamer. Ofte er der tale om reklamer for ting og sager, som du næppe har lyst til at blive opdaget i at se på.

I andre tilfælde er det dog reklamer, der leder dig videre til en hjemmeside, hvorfra du ender med at downloade en helt ny form for malware, der måske har endnu ondere hensigter, end at bombardere dig med reklamer.

Dine personlige oplysninger kan blive stjålet

Ikke nok med, at der er en risiko for, at du bliver bombarderet med reklamer, hvis du ikke sørger for at beskytte din PC mod malware med et antivirus program, så er der faktisk også en risiko for, at dine personlige oplysninger kan blive stjålet.

Hvis det ender med, at der bliver installeret såkaldt spyware på din computer, vil det i nogle tilfælde betyde, at udviklerne bag denne spyware kan få adgang til dine personlige informationer.

Derfor kan du ende med at miste adgang til dine sociale medier, dine kreditkortinformationer kan blive stjålet mv. Dette vidner om, hvor vigtigt det er, at man ikke går på kompromis med din sikkerhed, men i stedet beskytter sig med et godt antivirusprogram.

Din computer kan blive låst

En af de værste former for malware, er det, der kaldes for ransomware. Her bliver hele eller dele af din computer låst, så du ikke kan tilgå den. Den eneste måde at få fjernet denne malware på, er ved at betale for det.

Der er stor forskel på, hvad der bliver krævet af de ondsindede personer, der står bag denne form for malware, men som regel er der tale om, at der skal betales et beløb på mellem 2.000 og 3.000 kr., for at få kontrol over din computer igen.

Heldigvis er det ganske nemt at undgå at blive ramt af denne type malware, da et antivirusprogram vil sikre, at det ikke kommer til at ske.