Hvad er Newtonmeter måleenheden?

momentnøgle-bolte-måling-størrelser-carl-ras

Hvad er Newtonmeter måleenheden?

I forhold til SI-enheden er Newtonmeter måleenheden for drejningmoment. SI er et internationalt enhedssystem der står for Système International d’Unités. Forklaret med eksampler fra hverden er Newtonmeteren den styrke eller handling der foretages når du skal dreje på en genstand. Det kan være låget af en flaske, men for det meste bruger man dele af mekaniske maskiner som eksempler. Man benytter denne måleenhed for at vurdere hvilke værktøjer man skal bruge. For eksempel skal man benytte det for brugen af momentnøgler. Hvis det er til mindre led på en cykel kan der være tale om 0-10 nm, hvori 200 nm momentnøgler bruges til hjulene på bilen.

Hvad er en momentnøgle?

Kan du række hånden op hvis du ejer enten en bil eller cykel? Det tænkte jeg nok. Men der er stadig en mulighed for at du ikke har en momentnøgle lignede i værktøjskassen. En momentnøgle er i manges øjne måske ikke det mest nødvendige stykke værktøj at eje selv. Det er dog ikke helt sandt. Du har ikke behov for den hverdag, men når du sidder fast i trafikken, kan den gavne dig mere end du tror. Fordi den kan redde liv, men også som en bonus kan bespare dig økonomisk. Den er nem at bruge til at stramme løse led og du sparer mange ture til teknisk service værksteder, som automekanikere og cykelbutikken.

Måleenheder har betydning

Moment måleenheder for mindre bolte måles i “centimeter pounds”, for eksempel 20-200 tommer-pounds. Større applikationer måles i ” und-pounds”, for eksempel 5-80 und-pounds. Være sikker på, skruenøgle er indstillet i henhold til de enheder, der anbefales til bolten eller samling, du arbejder på. Det kan her variere fra bil til cykel og ikke bare en tilfældig bolt og for den sagsskyld typer af momentnøgler. Bolte kan snap, når en stor mængde af drejningsmoment finder anvendelse, og kan være farlige. Du burde have beskyttelsesbriller på for at beskytte dine øjne i tilfælde af en knækket bolt. Spænd bolte langsomt, da momentnøgler er ikke designet til at måle hurtige dele. Så sørg for at der sker langsom og anvend jævne tryk. At gå til den langsomt giver dig også mulighed for at høre og føle momentnøglens klik hver gang det angivne moment, også kaldt indstilling, er nået.