Ingen køretur uden bremsevæske

De fleste kender nok rutinen. Tjek benzin, få ungerne spændt fast og så er det ellers bare derud af. Men hov, hvad var det vi glemte? Bremsevæske er noget af de vigtigste i en bils væsker, og farligste, hvis det ikke er i orden – Husk at tjek det!

Tryghed

Bremsevæsken i en bil, har som funktion at stoppe bilens hjul med bremseklodserne, så en hurtig opbremsning kan ske endnu hurtigere. Dermed er det meget vigtigt for trafiksikkerheden, at bilister er opmærksomme på deres bremsevæske. Det kan være meget farligt, hvis bilen ikke har nok bremsevæske eller trænger til at få den skiftet. Dette gælder også de tohjulede køretøjer, som f.eks. motorcykel og knallerter.

Om det er morfar og mormor, der skal på tur med campingvognen eller onkel, som fræser på motorcyklen, så er det meget vigtigt at snakke med din mekaniker om bremsevæske, hver gang køretøjet er til syn, eller hvis du er i tvivl.

Vælg med omhu, og med din lokale mekaniker i hånden

Bremsevæske kommer i flydende- og spray form, og skal skiftes ca. hvert andet år.

Dog er det vigtigt at holde øje med niveauet af bremsevæske, da det kan fordampe, især hvis man har langt til arbejde, og bilen dermed er meget aktiv.

Det der er vigtigt, når man vælger sin bremsevæske, er at være i kontakt med fagpersoner, for der kan være andre problemer med bilen samtidigt, og måske er der behov for at skifte bremseklodser eller bremseskiver. Kvalitetsbremsevæske behøves dog ikke at være ruinerende for familien Danmark, da mange forhandler det til en fair pris. Der findes anerkendte, prisvenlige mærker som Ferodo, som er et anerkendt mærke i branchen. Dog, bør man altid konsultere sin fagperson før udskiftning af bremsevæske.

Det ville jo være så ærgerligt at jage op i enden af en fuldt forsikret Tesla på den tyske Autobahn denne sommer, ikke?