Tips til at køre længere på literen

Lige meget om du har en benzinbil eller en dieselbil, så er brændstof ikke billigt. Derfor er det en fordel at kende til tips, der gør det muligt for dig at køre længere på literen. Læs med videre her og find ud af, hvordan du kan optimere din bils brændstofforbrug. Dette gør sig gældende uanset, om du har en BMW F11 eller en anden bil.

Tænk over alle dine ture

Er du virkelig nødsaget til at starte bilen? Hvis du blot skal køre en mindre tur, så vil du bruge mere brændstof, da bilens motor ikke bliver opvarmet fuldt ud. I stedet for at køre kan du overveje at gå, cykle eller tage offentligt transport.

Brug fartpiloten

Hvis du har en fartpilot i din bil, er det en god idé at bruge den, når du kører lange lige strækninger med den samme fartgrænse. Hvis der er store udsving i din kørsel, bruger du nemlig mere brændstof sammenlignet med, hvis du holder en konstant og jævn fart. Så hvis du ikke plejer at bruge fartpilot, er det værd at komme i gang med det.

Undgå tomgang

Motoren kan ofte komme til at stå ret længe i tomgang, hvis du holder ved et lyskryds eller andre steder. Dette bruger meget benzin, hvorfor det er en fordel at undgå tomgang. Du bør i stedet slukke bilen, når du holder stille. For rent faktisk bruger det mere benzin at køre i tomgang i forhold til at tænde og slukke bilen. Dette gør sig i hvert fald gældende, hvis du har en nyere model.