Tøj til den aspirerende cykelrytter

Er du i fuld gang med cykeltræningen eller vil du gerne i gang, så kan det være en rigtig god ide at anskaffe sig det rigtige tøj til cykling. Det er nemlig ikke bare komfort, der er vigtigt, når man cykler meget – det er også beskyttelse og bevægelse. Derfor er det ikke nok bare at cykle i dit normale træningstøj, hvis du vil cykeltræne meget.

Én ting er helt sikkert, cykelbukser er simpelthen uundværlige, når man skal cykle meget. Det kan blandt andet være en god ide at vælge cykelbukser med pude eller skind, da dette gør din cykeltur bedre. Cykler du tit eller cykler du lange ture, så vil det klart være mere behageligt for dig at have et par cykelbukser med pude. Puden sørger for at trykket fra cykelsadlen bliver fordelt mere jævnt – derved bliver du mindre øm bagi efter en lang cykeltur. Du kan med fordel vælge en pude, der er ret fast, da dette giver den største effekt.

Du skal også være opmærksom på, om du kan ånde i cykelbukserne, selvom der er pude i. Hvis du ikke kan det, kan det nemt komme til at føles som om, du cykler rundt med en våd ble, når du kommer til at svede. Det er derfor ikke en fordel at købe cykelbukser med den største pude, selvom det måske kan virke behageligt at sidde på. Dog kan puder, der er for brede og for store nemt komme til at genere, hvilket ikke er pointen med cykelbukserne.

Cykelbukser er også delt op i dame- og herrebukser. Dette er grundet, den forskellige form af puderne i bukserne. Til kvinder er puden ofte bredere bagtil og smallere fortil, i forhold til puden i herrebukser. Det er derfor en god ide at vælge bukser til dit køn, og ikke købe unisex cykelbukser.

Derudover kan du få cykelbukser med eller uden seler. Med sele føles det mere som om bukserne sidder mere fast til kroppen og ikke kan glide ned. Seler er også med til at holde bukserne tæt på kroppen, så de ikke bevæger sig, når du cykler, hvilket kan mindre risikoen for gnavesår. Men i sidste ende, kommer det helt an på, hvad du bedst kan lide at have på.

Du kan blandt andet finde cykelbukser og andet cykeltøj på fusion.dk.