Vælg den rette alkoholbehandling for dig

Har du fundet ud af, at du har et alkoholmisbrug? Og vil du gerne have hjælp til det? Det er en rigtig klog beslutning at få professionel hjælp til et alkoholmisbrug. Når du skal have hjælp til at komme ud af dit alkoholmisbrug, har du flere valgmuligheder, så du kan vælge den, der passer bedst til din situation. 

Få hjælp til valg af behandlingssted

Hvis det føles alt for overvældende at finde ud af, hvilke valgmuligheder du har, når det kommer til en alkoholbehandling, så bed om hjælp. Har du en god ven eller et familiemedlem, du har tillid til, kan du få vedkommende til at hjælpe dig. 

Du kan få dem til at finde så mange oplysninger som muligt om eksempelvis tre forskellige steder, som de kan præsentere dig for. På den måde kan du finde ud af, hvilket sted du bedst kan lide. 

Sådan vælger du den rette alkoholbehandling

Når du skal udvælge det helt rigtige sted for dig, bør du kigge på følgende:

  • Hvilken slags alkoholbehandling tilbyder behandlingsstedet?

Der findes både døgnbehandling og ambulant behandling af alkoholmisbrug. Derfor bør du finde ud af, hvad der er bedst for dig, og om stedet tilbyder den form for behandling, du ønsker. 

  • Skræddersys alkoholbehandlingen specifikt til dig?

Det er ligeledes en god idé at finde ud af, om alkoholbehandlingen skræddersys til den enkelte. Ingen mennesker er ens, hvorfor det er vigtigt med en personlig behandling, hvis behandlingen skal være succesfuld. 

  • Hvilke forventninger er der til dig?

Sidst men ikke mindst skal du finde ud af, hvilke forventninger der er til dig.