Firmafest? Sådan planlægger du en vellykket fest for kontoret

Der er mange anledninger til at holde fest i arbejdsmæssige sammenhænge. Jubilæer, forfremmelser, julefrokoster og afskedsreceptioner er bare et lille udpluk af de mange forskellige mærkedage, der kalder på fejring og hygge med dine kollegaer.

Uanset om du er chefen, der skal belønne dine ansatte med en festlig eftermiddag, eller du blot er blevet udpeget til at arrangere kontorets næste fredagsbar, kan det være svært at finde inspiration til, hvordan man sørger for, at hele flokken hygger sig og kan slippe de professionelle tøjler en smule.

I indlægget her får du derfor et par gode tips og tricks til planlægningen og afviklingen af den vellykkede firmafest – held og lykke og hav en rigtig god fest!

Dekoration og oppyntning af kontoret

Festlige omgivelser og sjov pynt er altid vigtigt for at understrege den gode atmosfære til en fest, men dette er særlig vigtigt, hvis I holder festen inden for egne rammer på kontoret. Her er det nemlig vigtigt at markere, at I ikke er på arbejde, men tværtimod gerne må glemme deadlines, opgaver og hierarkier for en stund og i stedet slappe lidt af og tale om personlige sager på kryds og tværs.

En festlig og sjov twist på firmafestens oppyntning kan være at få trykt balloner med navn, så firmaets navn og logo også kan blive en del af den hyggelige fejring. De fine, svævende balloner kan faktisk holde sig længe, og I kan derfor se frem til nogle gode uger på kontoret, hvor I kan nyde de festlige balloner og sammen mindes den god fejring.

Catering

Ingen ordentlig firmafest uden lidt godt at spise og drikke. Et sammenskudsgilde, hvor folk medbringer forskellige varme retter, salater og tilbehør, er en hyggelig og billig løsning, men det kan være svært at koordinere, hvis I er mange. De fleste vælger derfor at bestille mad og drikke udefra, så I ikke skal bekymre jer om tilberedning og opvarmning men blot kan slå jer løs og nyde festen.

Når du vælger at bestille maden, skal du huske at være opmærksom på eventuelle allergier og diæter blandt dine kollegaer. De mest gængse vil nok være peanut-, laktose- eller glutenallergier samt vegetarer og eventuelt veganere, og langt de fleste professionelle cateringselskaber vil være helt vant til at tage disse hensyn.

Også med hensyn til drikkevarerne skal du have for øje at være inkluderende og tænke på, at der skal være muligheder for alle. Selvom det er en fest, er det nemlig langt fra alle, der ønsker at drikke alkohol, og disse skal selvfølgelig have et lækkert alternativ.