Guide til hvordan du undgår forkølelse i sensommeren

Sommeren er godt i gang. Solen er fremme, folk tager på stranden og ferien bliver nydt i fulde drag. Dog er sommeren også snart forbi, desværre. Dette betyder også at den velkendte forkølelse kommer til Danmark igen. Når sensommeren går på held, og efteråret kommer bliver Danmark typisk ramt af den helt store influenza/forkølelses epidemi. Der er dog måder hvorpå du kan undgå den irriterende snotnæse og tørre hoste. Kig med her for at finde ud af hvordan du undgår forkølelse hen over sensommeren.

Tre tips til en rask sensommer

  1. Sluk aircondition og ventilatorer

Lige nu køre aircondition og ventilatorer for fulde drøn. Danskerne er slet ikke vant til den sommervarme vi har lige nu. Derfor har vi en tildens til at skue op for alt hvad der hedder kulde. Dette er dog også farligt. Man kender det selv efter man er kommet hjem fra en ferie i udlandet. Aircondition har kørt uafbrudt i en hel uge, og man ender ALTID med at blive syg når man kommer hjem.

  1. Varmere tøj

Alle kender jo dette tip. Selvom man føler man sagtens kan klare de 18 grader der er udenfor, er det altså bare en god ide at begynde at tage lidt mere tøj på. Det bliver gradvist koldere og koldere. Dog ligger man ikke altid mærke til det, fordi man bliver vant til temperaturen – også ender man med halsbetændelse.

  1. Gør rent og luft godt ud

Virusser og bakterier sætter sig i hjemme. Især når det bliver efterår. Her kan man nemt tage en forkølelsesvirus med hjem fra arbejde eller fra skolen. Derfor er det vigtigt at man husker at lufte godt ud – gerne flere gange om dagen. Ligeledes er det også vigtigt at gøre huset eller lejligheden ren ofte. Skift også sengetøj hver anden uge, for at mindske risikoen for virus.