Hvad er der at gøre mod impotens?

Selvom det er fjollet, ser mange mænd deres evne til at ”præstere” i soveværelset om en indikation på, hvor godt de er forbundet til deres maskulinitet. At du tidligt slipper ud af den vildfarelse, at du ikke er en rigtig mand, hvis du døjer med impotens, er vigtigt. Omvendt bør du heller ikke bare lære dig selv at være helt ligeglad med, at kroppen ikke er på bølgelængde med psyken, der ønsker sex.

Kontakt en læge først, hvis du har impotens

Det kan være svært at finde årsagen til impotens, og flere årsager kan sagtens spille sammen om at forårsage tilstanden. Fx kan impotens være en medicinsk bivirkning, eller den kan skyldes forhøjet kolesterol, sukkersyge eller noget fjerde. Det er vigtigt, at du kontakter en læge, før du forsøger dig med noget som helst andet. De fysiologiske årsager skal udelukkes, før du fx kontakter en sexolog.

Er årsagen til din impotens psykisk?

Tyder det på, at årsagen til din impotens er mental, giver det fin mening at ringe en sexolog op og få aftalt noget vejledning. I dialog med en sexolog kan du finde ud af, hvilke tankemønstre du dyrker, der kan være årsag til din impotens. Det kan fx være præstationsangst – frygten for ikke at kunne leve op til din partners forventninger – der gør, at kroppen siger fra, og at du ikke kan holde dig stiv.

Er du utilfredshed med, hvor længe du er om at komme?

Selvfølgelig kan dårlige tankemønstre eller bekymringer også føre andre problemer i sexlivet med sig, fx at du enten kommer for hurtigt eller er for lang tid om at komme. Her kan der være mange forskellige psykiske årsager, og det være svært selv at hitte ud af, hvorfor din krop ikke lystrer. Tag derfor fat i en sexolog – i dialog med en sexolog kan du identificere psykiske benspænd for dit sexliv.