Giv dine rum et ansigtsløft – find det perfekte trægulv

Et af de største og mest iøjnefaldende elementer i et rum er uden tvivl gulvet. I forhold til det udtryk, man ønsker i et givent rum, er det derfor af høj relevans, hvilket gulv man har valgt. Det kan selvfølgelig også være, at man står i den situation, at man skal have udskiftet et gammelt gulv med et nyt.

Her er det mest populære valg imidlertid et trægulv. Men et trægulv er selvsagt ikke bare et trægulv. Som bekendt findes der et hav af forskellige slags trægulve – du kan få trægulve i forskellige mønstre, trægulve lavet af forskellige træsorter, trægulve med forskellige behandlinger og mere til.

Derudover er der selvfølgelig også de mange forskellige varianter af trægulve, som egentlig ikke er et trægulv i traditionel forstand, hvor et langt stykke træ er skåret ud og derefter lagt som et gulv. Der er derimod tale om planker lavet med forskellige teknologier. Derfor kan materialet sådan set godt være træ, men så er der måske tale om, at det er sammenpresset træ med en printet overflade.

Det lyder måske som noget hokus pokus og tvivlsomt pjatteri, der giver et billigt udseende. Men egenskaberne ved den slags trægulve er sådan set helt i top, og udseendet fejler bestemt ingenting. Det er heller ikke for sjov, at det er ekstremt udbredt rundt omkring i de danske hjem.

Gør dig grundige overvejelser, inden du vælger trægulv

At lægge gulv er en af de større operationer, når et rum skal bygges eller renoveres. Derfor skal man selvfølgelig gøre sig grundige overvejelser, inden man vælger det trægulv, man ønsker.

Eksempelvis skal du tænke over, hvad dit nye trægulv vil blive udsat for i dagligdagen. Er det gulvet i køkkenet eller bryggerset, der står for tur, er det selvfølgelig væsentligt, at det nye gulv ikke er sart over for slitage og væske.

Det kan også være, at det er første etage, der trænger gevaldigt til fornyelse. Her er det relevant at overveje, om det kan betale sig at få lagt et særligt støjabsorberende trægulv, så du kan få lov at se Spise med Price i fred, selvom ungerne leger pudekamp på værelset.

Der er også helt andre forhold, der skal overvejes; hvor langt rækker budgettet? Skal det være et gulv, man selv lægger, eller skal man have en professionel til at gøre det? Hvad med det nuværende gulv?

Det er altid en rigtig god idé at få snakket det hele igennem med en dygtig fagmand, inden man træffer store beslutninger.