Studentervognen er lyset for enden af tunnellen

Der var engang hvor studentervogne blev trukket af heste, og hvor studenterne pænt sad på rad og række for at vise deres huer frem. Og bevares, sådan er det måske stadig enkelte steder i Jylland. Men langt de fleste bruger efterhånden flere år på at planlægge deres studentervogn, og det er der en god grund til.

Gymnasiet kan måske virke let udefra, men i de tre år, det tager, bliver det hele den studerendes verden på godt og ondt. De andre studerende, fagene, lærerne – det hele optager ens tid, og det er der, nogle af de største glæder, hjertesorger og sjove øjeblikke opstår.

Symbolet på noget stort

Derfor er det også så vigtigt for mange studenter, at de afslutter gymnasiet med manér. De har klaret de tre år, de er stolte, og de vil gerne vise verden, at nu er de færdige og skal videre med det næste. Derfor er studentervognen meget mere end bare en fest på hjul.

Men med det sagt, så er det selvfølgelig stadig vigtigt for studenterne at få den rigtige studentervogn, så de har færre bekymringer på selve dagen, og bare kan nyde øjeblikket. Derfor researcher mange allerede flere år tidligere, fordi de vil finde den helt rigtige vogn.

Match vognen med de studerende

Og når den rigtige vogn skal findes, er det lidt mere kompliceret end bare at søge efter at leje en studentervogn og så vælge det første og det bedste. Nej, man skal være helt sikker på, at vognen matcher klassen. For det første må den ikke være for stor. Det lyder måske dumt, men man kommer hurtigt til at føle sig som en meget lille klasse, hvis der er alt for meget plads.

Dernæst skal det selvfølgelig være et firma og en chauffør man stoler på. Udover at det skal være en chauffør, som er med på lidt gak og løjer, så skal det samtidig være en chauffør der tør sætte foden ned, som den eneste ædru i selskabet.

Det må godt være luksuriøst

De fleste der skal vælge vogn, går all-in. Og det skal de også bare. Det er deres sidste dag, og dagen skal fejres, så selvfølgelig må det gerne være et lille diskotek på hjul, med fadølsanlæg og diskolys. Det må gerne få forbipasserende til at måbe eller ryste på hovedet. For hvis ikke man skal gå amok når man bliver student, hvornår i alverden skal man så gøre det?studiekørsel studentervogn