Opbevar værdigenstande trygt i et brandsikkert pengeskab

Ejendele med høj affektionsværdi har desværre ofte også høj værdi kr. og ører, hvilket gør dem til et attraktivt mål for tyveknægte. Hvad end du står med et fint armbåndsur prydet med ædelsten, guldsmykker eller værdifulde dokumenter, kan du få ro i sjælen og vide, at de er sikkert gemt af vejen, ved at investere i et pengeskab. Her har du flere forskellige muligheder.

Skabe til værdigenstande finder du under mange navne

Relevante skabe til formålet kan du finde under mange navne, hvor pengeskab, værdiskab og dokumentskab er tre hyppigt anvendte betegnelser. Designmæssigt ligner de tre modeller hinanden meget, hvor der dog er en tendens blandt dokumentskabe til at have mere i højden end i bredden for at rumme dokumentmapper bekvemt. Pengeskabe har ofte mere bredde.

Vælg, om dit pengeskab skal have nøgle- eller kodelås

Låsemekanismer i værdiskabe mv. tæller nøglelåse, herunder kamlåse, og kodelåse. Hvad der er den rette løsning for dig, afhænger af, om du har det fint med at skulle huske en kode, eller om du vil kunne hente en fysisk nøgle. Skabene vil så godt som altid være i stål og kan fx findes med boresikringer i manganstål, indbygget alarm og foret inderside for skånsom opbevaring.

Større værdiskabe er ofte brandsikre i 60 minutter

Værdiskabe er for de større – og dyrere – modellers vedkommende brandsikre, så skabene ikke smelter, selvom alt omkring dem står i flammer. Brandsikkerhed vil ofte kunne måles i minutter, så skabene fx markedsføres på at kunne opbevare ting brandsikkert i 60 minutter.

Computerskabe med opladning af enheder finder du også

Markedet for pengeskabe er meget bredt – og udover de nævnte modeller kan du også finde computerskabe med mulighed for opladning af opbevarede enheder. Gå derfor på udflugt i udvalg af skabe og find det rette til de værdigenstande og vigtige dokumenter, du står med.